Kijken in de keuken van Ghizlane: Taboulé

Interessant? Deel het artikel

تبولة 01

Taboulé

Vandaag presenteer ik het tweede recept voor mij, en ik zal bij het begin doorgaan met het presenteren van de recepten die Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten.
Dan vullen we de tafel met eten

Door Ghizlane Maktoub

Taboulé is een zeer populaire salade onder Syriërs en Libanezen,Het wordt beschouwd als een soort mezze (die ook bij de drank wordt geserveerd), en vervolgens verspreidde het zich over de rest van de mediterrane landen

haar verhaal
Sommigen geloven dat de oorsprong van het voedsel teruggaat tot manuscripten uit de tijd van de Feniciërs , en dat het als hapjes werd geserveerd, en dat er in een later stadium bulgur aan werd toegevoegd nadat er overvloedig tarwe was geplant.

De authentieke Taboulé heeft peterselie als hoofdingrediënt, veel peterselie, het wordt gedomineerd door de groene kleur bezaaid met de rode accenten van de tomaat, het wit van de ui, pepermunt en een klein beetje bordeaux* (gekookt en geplet tarwe, + over de bordeaux) alles op smaak gebracht met veel citroensap en olijfolie.

Het is een zeer verfrissende en lichte salade, vol van smaak en vitamines, vooral vitamine C, die in grote hoeveelheden door peterselie wordt geleverd,Het is een geschikt en nuttig voedsel in het geval van een dieet. Het helpt bij het afvallen, vooral als je erop let dat je de hoeveelheid olie erin niet verhoogt,het is ook rijk aan calcium,
persoonlijk vind ik het erg lekker.

*Bereidingstijd 30 min

 

* Porties: 6

*Ingrediënten:

3 slatomaten

1 ui

3 bosjes peterselie

1 bosje pepermunt. * 1 citroen

2 eetlepels fijne bordeaux *

15 cl citroensap

10 cl extra vierge olijfolie

Zout

Stapsgewijze bereiding: * bereiding van burul: in een container doen we 2 eetlepels burul en we voegen 4 eetlepels heet water toe en laten het rusten …

We wassen de peterselie en munt goed, drogen het zorgvuldig en hakken de blaadjes van beide heel klein. We doen in een slakom.

We schillen de tomaten, de ui en de citroen en hakken ze heel klein.

Nu komt het grappigste deel van het recept …, in een slakom doen we de peterselie en de gehakte munt, we voegen de ui, tomaten, citroen en tot slot de bordeaux toe

We bereiden de vinaigrette met de olijfolie, muntpoeder, zout naar smaak en het citroensap en kleden aan bij het serveren van de salade,
Heel makkelijk maar zo ontzettend lekker, eetsmakelijk!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

borstvoeding

Lees verder »

Dag van de slaap

Lees verder »

Ramadan, wat is dat precies?

Lees verder »