Berichten

Wat is nou typisch Sallands?

Syrisch kopje thee, in Salland geserveerd

Wat is nou typisch Sallands? En welke typische dingen brengen mensen van buiten Salland mee deze streek in? We zijn benieuwd wat jullie daarover te zeggen hebben.

Door de redactie

We trappen dit onderwerp af met wat voorbeelden die al bij DamastinSalland voorbij kwamen

Zo hadden we Damast-overleg thuis bij toen nog een asielzoeker uit Syrië. Om 18.00 uur. Om 18.05 belde hij waar we bleven.
Maar jullie zijn toch niet zo punctueel?
Nee wij niet, maar jullie wel. Ik moet toch inburgeren?

Of de jongen die zijn mamma vroeg of het Armeense vriendje mocht blijven spelen. Dat kon niet, want mamma had maar vier gehaktballen gebakken.
‘Goh’, zegt dat Armeense jongetje, “mij moeder maakt altijd een gehaktbal te veel voor het geval er eentje mee blijft eten.”

Een Russische studente vond het maar heel vreemd dat we na een paar drankjes in het café allemaal het geld van onze eigen consumptie op tafel legden, en dat er altijd iets te weinig is. “Bij ons betaalt degene die met het idee kwam naar de kroeg te gaan gewoon de hele rekening.”

“… Dat jullie een kaasschaaf hebben, dat kennen wij niet eens. We hebben liever dikkere plakken kaas.”

“Jullie vergaderen ’s avonds de week zo vaak. En altijd met viexse lauwe koffie en een slap koekje erbij,” zei een Fransman die hier tijdelijk werkte, “vooral één koekje. Meer niet.”

“En kom niet bij jullie op bezoek tijdens etenstijd, dan wordt je gewoon de deur weer gewezen,” weet een Irakese statushouder. “Is dat eigenlijk wel lekker zo gezellig, als jullie altijd zeggen dat jullie zijn?”

Nou, we zijn benieuwd naar jullie verhalen!
via e-mail: info@damastinsalland.nl

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten